Wie is Els?


Als kind en adolescent was Els al begaan met mens en wereld. Hoe armoede bestrijden? Hoe vooruitgang creëren? Hoe zorgen voor een gezonde planeet? Hoe (keuze)vrijheid voor de mens garanderen? Hoe iedereen gelijke kansen geven?

 

Els wou verantwoordelijkheid opnemen. Ze wilde problemen mee helpen oplossen. 

 

In de politiek kan dat.

 

Aan de universiteit (VUB) kriebelde het. Els werd er studentenvertegenwoordiger. Ze woonde tot haar zeventiende in Oostende. In 1996 verhuisde ze naar Brussel waar ze met haar partner en kinderen woont.

 

Nadat ze afstudeerde als Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde (VUB) en Mastère en Gestion Integrée (ULB), werd Els in 2003 voorzitter van Jong Vld Brussel. Met enkele zielsverwanten blies ze daar nieuw leven in.

 

Vandaag is Els Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Open Vld. Bij de verkiezingen van 26 mei 2019 was ze in Brussel de Vlaamse verkozene met de meeste voorkeurstemmen.

 

Els is ook schrijfster. In 2017 werd haar eerste roman uitgegeven: Aylans geheim.

 

Tussen 2004 en 2019 zetelde Els in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Ze was ook 10 jaar lang fractievoorzitter voor Open Vld in het Brussels parlement.

 

Sinds 2006 is Els ook gemeenteraadslid in de Stad Brussel. Ze was ook zes jaar lang schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark. Haar belangrijkste projecten waren de Brusselse voetgangerszone, eerste laadpalen en elektrische bussen.

 

Strijdpunten voor Els zijn:

 

• een samenleving die gaat voor economische en persoonlijke groei zodat iedereen meedoet en kansen krijgt.

 

• een maatschappij waarin de vrijheid van een mens niet ondergeschikt wordt aan de eisen van kerk, staat of gemeenschap.

 


• een maatschappij waarin mensen in elkaar geloven en elkaar vooruithelpen.